Met zonnepanelen wek je je eigen groene stroom op. De panelen sturen de groene stroom naar je omvormer die wij installeren in je garage, schuur, zolderruimte of een andere locatie. De omvormer zet de gelijkstroom van de zonnepanelen om naar wisselstroom. Zo kan je jouw zonne-energie gebruiken voor apparaten in en rondom jouw huis, want die werken allemaal op wisselstroom. Deze stroom hoef je dus niet af te nemen van het net, en is dus eigenlijk "gratis".
Met zonnepanelen van Econergie verdient een klein gezin tot wel €1460 per jaar. Wij zorgen ervoor dat we het maximale uit jouw dak halen. Je zonnepanelen zijn in één dag geplaatst en je hebt altijd live inzicht in de opbrengst van je installatie. Bij Econergie weet je zeker dat de installatie door vakmensen zal worden uitgevoerd, omdat onze monteurs gecertificeerd zijn. Tot slot zijn we aangesloten bij de geschillencommissie voor consumenten.
Met de salderingsregeling ontvang je voor de stroom die je terug levert hetzelfde tarief (incl. belasting) als dat je betaalt voor stroom die je in hetzelfde contractjaar hebt afgenomen bij je energieleverancier. Lever je op jaarbasis meer stroom terug dan je afneemt, dan krijg je voor het jaarlijks restant na salderen de afgesproken netto terugleververgoeding.

Gemiddeld verdient een groot gezin met zonnepanelen €1740 per jaar aan hun dak. Maar elke situatie is anders en daarmee ook de opbrengsten die je kunt verwachten. Zo hebben het aantal zonuren, de hellingshoek van je dak, de ligging van je dak (noord-oost-zuid-west) en de temperatuur invloed op de prestaties van je zonnepanelen.
Nee, helaas. Er zijn geen subsidies meer voor sonnepanelen. Wel zijn er verschillende financiële regelingen die het voor jou eenvoudiger maken om te gaan verduurzamen. Zo is er 0% BTW op zonnepanelen en de werkzaamheden om ze te installeren. Hierdoor is het aantrekkelijk om te kiezen voor zonnepanelen.