Wij plaatsen een laadpaal alleen op privéterrein. Het kan voorkomen dat jij jouw auto niet op je eigen oprit parkeert. In dat geval loopt de laadkabel (een gedeelte) over bijvoorbeeld gemeentegrond. Als klant ben je zelf verantwoordelijk voor het overleg met en de goedkeuring van de gemeente.  
De Econergie laadpaal is geschikt voor zowel een 1-fase (max 3,6 KW) als een 3-fase (max 11 KW) meterkast. De aansluitwaarde hoeft dus geen probleem te zijn. Wel adviseren wij het laden op 3-fasen. Wij zorgen ervoor dat jouw meterkast ook zal worden aangepast, zodat je nieuwe laadpaal er probleemloos op zal werken.
De laadpaal van Econergie is geschikt voor alle elektrische auto's die ook op elke gemeente laadpaal kan laden. 
Het basisprincipe van een slimme laadpaal is hetzelfde als dat van bijvoorbeeld je slimme thermostaat, die je op afstand aan- en uit kunt zetten. Bij steeds meer laadpalen is dit ook mogelijk: je plugt de laadkabel in je auto wanneer je thuiskomt en via je telefoon bepaal je wanneer je wilt dat de laadpaal daadwerkelijk begint te laden. Dat hoeft dus niet direct op het moment waarop je de kabel aansluit te zijn.

Waar je mogelijk nog niet bij stilstaat is dat je gebaat bent met uitgesteld laden. Afhankelijk van je contract en of je zelf zonnepanelen hebt, zijn de energietarieven op bepaalde momenten van de dag voordeliger. Met een slimme laadpaal kan je bepalen dat je bijvoorbeeld uitsluitend je eigen opgewekte stroom van je zonnepanelen wil gebruiken voor de auto. Of je kan bepalen dat je s'nachts tijdens dal tarief wil laden. Of misschien heb je wel een variabel contract en veranderen de energietarieven bij jou per uur. Dan wil je natuurlijk op de goedkoopste momenten laden. Dat is wat de slimme laadpaal voor jou mogelijk maakt.
Starten en stoppen van laadsessies gaan via de laadpaal app. Het is dus mogelijk om andere auto’s op de laadpaal aan te sluiten en vervolgens de laadsessie te starten via de app. Als iemand ongewenst jouw laadpaal probeert te gebruiken, dan gaat deze niet automatisch aan. Je kiest dus zelf wie stroom kan laden via jouw laadpaal.