LAADPALEN

Econergie is gespecialiseerd in laadpalen. Wil jij ook verdienen met een slimme laadpaal en het milieu ontzien via jouw elektrische auto?

 

Bespaar met slim laden

Dankzij onze slimme laadpalen kan jij maximaal besparen op het laden van jouw auto.

 

Ontvang persoonlijk laadpaal advies

Onze specialisten helpen jou graag met een persoonlijk laadpaal advies dat precies past bij jouw situatie.

 

Eenvoudige en heldere informatie

Onze laadpalen zijn voorzien van een app waarmee je live inzicht en controle hebt over je laadsessies.

SPOTGOEDKOOP SLIM LADEN 
Laat je laadpaal het werk doen
Als jij dit wilt, dan starten onze laadpalen de laadsessie van je auto op het moment dat de kWh prijzen die dag het laagste zijn.
VAN ADVIES TOT INSTALLATIE
Econergie regelt alles voor jou
Van het eerste advies tot aan het aanpassen van je meterkast en het geven van een uitleg en demonstratie van jouw laadpaal.
SpeakerCamera
Live controle en inzicht in de laadsessies van je laadpaal
Bij je laadpaal krijg je een handige app waarmee jij live inzicht hebt in de laadsessies van jouw auto. Zo bedien je jouw laadpaal super eenvoudig, kan je laadsessies inplannen, de status bekijken en maximaal besparen.
PERFECT IN 1 DAG GEÏNSTALLEERD
Snelle installatie door opgeleide monteurs
Econergie monteurs zijn opgeleid in het installeren van laadpalen en NEN 1010 elektrotechniek. Ze zijn VCA en installQ gecertificeerd.
Wij plaatsen een laadpaal alleen op privéterrein. Het kan voorkomen dat jij jouw auto niet op je eigen oprit parkeert. In dat geval loopt de laadkabel (een gedeelte) over bijvoorbeeld gemeentegrond. Als klant ben je zelf verantwoordelijk voor het overleg met en de goedkeuring van de gemeente.  
De Econergie laadpaal is geschikt voor zowel een 1-fase (max 3,6 KW) als een 3-fase (max 11 KW) meterkast. De aansluitwaarde hoeft dus geen probleem te zijn. Wel adviseren wij het laden op 3-fasen. Wij zorgen ervoor dat jouw meterkast ook zal worden aangepast, zodat je nieuwe laadpaal er probleemloos op zal werken.
De laadpaal van Econergie is geschikt voor alle elektrische auto's die ook op elke gemeente laadpaal kan laden. 
Het basisprincipe van een slimme laadpaal is hetzelfde als dat van bijvoorbeeld je slimme thermostaat, die je op afstand aan- en uit kunt zetten. Bij steeds meer laadpalen is dit ook mogelijk: je plugt de laadkabel in je auto wanneer je thuiskomt en via je telefoon bepaal je wanneer je wilt dat de laadpaal daadwerkelijk begint te laden. Dat hoeft dus niet direct op het moment waarop je de kabel aansluit te zijn.

Waar je mogelijk nog niet bij stilstaat is dat je gebaat bent met uitgesteld laden. Afhankelijk van je contract en of je zelf zonnepanelen hebt, zijn de energietarieven op bepaalde momenten van de dag voordeliger. Met een slimme laadpaal kan je bepalen dat je bijvoorbeeld uitsluitend je eigen opgewekte stroom van je zonnepanelen wil gebruiken voor de auto. Of je kan bepalen dat je s'nachts tijdens dal tarief wil laden. Of misschien heb je wel een variabel contract en veranderen de energietarieven bij jou per uur. Dan wil je natuurlijk op de goedkoopste momenten laden. Dat is wat de slimme laadpaal voor jou mogelijk maakt.
Starten en stoppen van laadsessies gaan via de laadpaal app. Het is dus mogelijk om andere auto’s op de laadpaal aan te sluiten en vervolgens de laadsessie te starten via de app. Als iemand ongewenst jouw laadpaal probeert te gebruiken, dan gaat deze niet automatisch aan. Je kiest dus zelf wie stroom kan laden via jouw laadpaal. 
OOK EEN SLIMME LAADPAAL?
Vul je gegevens in en wij bellen je terug voor gratis advies